Bekväm bilresa med barnen i sommar

Bekväm bilresa med barnen i sommar

På sommaren är det många som ger sig ut på vägarna och åker långt. Man vill besöka släktingar i andra delar av landet, semesterdestinationer eller helt enkelt åka på en klassisk road trip. När man har barn kan detta dock vara en riktig utmaning. Många bäbisar vaggas lätt till söms i bilen men det finns också de som hatar att åka bil medan de äldre barnen lätt blir uttråkade.

Med bra förberedelser kan du se till att bilresan blir en positiv upplevelse för hela familjen.

1. Se till att din bil har bra sommardäck och at bilen även i övrigt är i toppskick

Det allra viktigaste är att se till att din bil är i toppskick innan du åker. Börjar dina däck bli slitna är det ett bra läge att byta just innan du ger dig av på en länge bilresa. Hos dack-outlet.se hittar du däck för alla slags fordon till oslagbara priser.

Även om du har bra däck se till att du rätt lufttryck och inte ligger efter med dina oljebyten. Billig motorolja köper du enkelt på nätet. Siktar du söderut kan det också bli varmt så har du AC i bilen, och ännu inte behövt köra den, dubbelkolla att den fungerar innan du åker.

2. Planera din resa

För de som reser med bäbisar eller riktigt små barn kan det vara värt att åka på natten för att inte störa deras dygnsrytm. Har man äldre barn är det viktigare att man planerar in vart man ska stanna längs vägen. Barn får fort spring i benen så det är viktigt med raster. En inplanerad picknick vid en mysig sjö ger också barnen något att se fram emot. Undvik att se resan som en transportsträcka utan försök att göra även den till en del av upplevelsen. Ett bra tips är också att engagera barnen innan resan och visa dem resvägen på en karta. Se också till att du inte fastnar i rusningstrafik till exempel när du ska åka genom Stockholm. Få saker är så jobbiga som att vara fast i rusningstrafik med griniga barn i baksätet.

3. Aktiviteter och underhållning i bilen

Se till att planera saker som kan sysselsätta barnen i bilen. Låt barnen välja några favoritleksaker och gosedjur att ta med. Gå på biblioteket eller spara böcker särskilt för resan. Lyssna på böcker på CD och lek klassiska lekar som bilbingo. Vissa vill undvika ätande i bilen men det just på en lång bilresa som kan det vara läge att rucka lite på denna regel. Förbered godsaker som inte smular eller smetar (inte choklad). Idag har de flesta barn också tillgång till underhållning i form av iPads, Gameboys, Nintendo DS m.fl. vilket har underlättat bilåkande för många föräldrar jämfört när de själva var små. Låt bli att ha dåligt samvete för användning av elektronik under just bilresor.

4. Säkerheten framför allt

Särskilt inför en länge resa gäller det att tänka på säkerheten. Dubbelkolla att dina barn sitter i rätt stolar, för sin ålder och längd, och se till att de är säkert monterade. Det rekommenderas att barn upp till 4 år eller 25 kg åker bakåtvänt. Det kan vara frestande att låta barnen ligga ner eller sitta i en konstig position under resan för att de sover eller för att undvika solen i ögonen. Köp istället särskilda bilkuddar som möjliggör en skön position i upprätt läge samt solskyddsskärmar.

Se också till att du har rätt säkerhetsutrustning med dig. Kontrollera att reservdäcket är pumpat och att du har rätt utrustning för att byta däck om det skulle behövas, samt en varningstriangel. Gör i ordning ett emergency kit. Detta kan innehålla saker som, första hjälpen-låda, åksjuke-medicin, kräkpåsar, extra vatten m.m.

Logga in

Glömt lösenord

Glömt lösenordet? Inga problem! Fyll i din e-postadress så skickar vi dig en länk där du kan fylla i ett nytt lösenord.

Bli medlem

Fyll i dina uppgifter nedan och klicka sedan på bli medlem. Vi skickar då ett lösenord till din e-postadress.

Medlemskapet är gratis och kan när som helst avslutas.

Varför måste jag fylla i mitt personnummer?

Välkommen till

Birthday.se

För att få ut så mycket som möjligt av
Birthday.se behöver du bli medlem

Då får du tillgång till alla träffar
i sökresultatet och du kan även
skapa påminnelser när
dina vänner fyller år.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

För att få tillgång till vår databas,
krävs ett svenskt medborgarskap.
Därför behöver du fylla i ditt personnummer.

Sökningarna är naturligtvis anonyma.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

Påminnelse sparad

Din påminnelse {NAME} är sparad och påminnelse kommer att skickas till din e-postadress

Välkommen in

Som inloggad medlem har du nu tillgång till samtliga funktioner.

Tips - När du sökt rätt på din vän kan du klicka på länken påminn mig. Då kommer du få påminnelser skickad till din e-post lagom till din vän fyller år.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Välkommen!

Du har blivit medlem, ett mail har skickats till din e-postadress med ett lösenord.

Obs! Har du inte fått något mail inom ett par minuter, Kolla din skräppost/spam. Det finns en möjlighet att det har hamnat där.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Fler träffar

För att se fler än 100 träffar så behöver du logga in!

Bli medlem Logga in