Happy birthday to You!

Happy Birthday to You!

Kanske börjar det med frukost på sängen – med ja må hen leva eller med en enkel tulipan, på bemärkelsedan.Sedan fortsätter hyllningarna per telefon och sms, per snigelpost och facebook.Med undantag från vissa religiösa sammanslutningar jubileras födelsedagen så gott som överallt i västvärlden. Dock finns en del skillnader i traditionerna.

När en flicka fyller 15 år i Brasilien, dansar hon med 15 olika partners, som ska symbolisera varje år i hennes liv. I Kanada smörjer man födelsedagsbarnets näsa med smör. Det för med sig tur, tror man. I Danmark placeras en flagga utanför fönstret,för att man ska se att någon fyller år. I Tyskland är det viktigt att tända ljusen på tårtan redan vid gryningen. Antalet ljus är lika med födelsebarnets ålder, plus ett som ska symbolisera lycka. I Holland tar födelsebarnet med sig godis till sina klasskamrater, och får en speciell hatt av läraren, som tillverkats av papper.

Och bara i Sverige firas 25 000 födelsedagar om dagen. Hos oss var det först namnsdagen som uppmärksammades.De flesta visste ju inte vilken dag de var födda på.
Annat är det nu – via Birthday kan du ju till och med ta reda på när på när alla i hela landet fyller år.

Kung eller drottning, VD eller sekreterare, läkare eller sjuksköterska eller vårdbiträde, arkitekt eller kock eller ingenjör ellersnickare eller - det spelar ingen roll vem du är eller vad du arbetar med, inför födelsedagen är vi alla lika.

Och hur många ljus det är i tårtan, det spelar ju heller ingen roll.För vare sig vi blir myndiga, fyller 50 år – ålderdomens ungdom, eller ungdomens ålderdom – eller går i pension, så är vi alla födelsedagsbarn.Värda att fira med allt som tillhör barnet inom oss. Tillsammans med familjen och närmaste vännerna.

Så julafton, nyårsafton, påskafton eller midsommarafton, mors dag, fars dag eller nationaldagen sjätte juni – som håller på att bliSveriges motsvarighet till norska 17 maj, i all ära: din alldeles egna dag är värd en alldeles speciell hyllning – som vi på Birthday stämmer in i:

Ja må hen leva, ja må hen leva, ja må hen leva uti hundrade år,
Ja, må hon leva! Ja, må hon leva! Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva uti hundrade år!
Och när hon har levat, och när hon har levat, och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas! Ja, då ska hon skjutas! Ja, då ska han skjutas på en skottkärra fram!

Som den enda platsen i världen ger Birthday dig idéer om hur du kan skjuta skottkärran framåt – fylla födelsedagen med minnesvärda saker.Det är såväl du själv, som dina närmaste värda, eller hur?

Så här kan exempelvis ett 50-årstal se ut:
Ett stort grattis till ett nytt personligt rekord. Aldrig har du varit så gammal som nu.Aldrig har dina hårstrån varit lika gråa. Aldrig har du varit lika synsvag.Aldrig har dina kroppsliga krafter varit så uttömda. Men du har aldrig heller varit lika uppskattad.Och det är ju med åldern som man får så goda vänner att dessa vågar säga sanningen.Sanningen är den att vi tycker att du är en väldigt trevlig och god kompis.Så vi får gratulera till ett rekord som är till för att slås.Och nu har du äntligen lyckats.Vi ser fram emot nästa rekordförsök. Skål!

Härliga födelsedagen – den enda dagen på året som är bara din.
Och du, samtidigt som tillförlitlig statistik visar att den som upplever flest födelsedagar lever längst – är det inte åren i ditt liv som räknas. Det är livet i dina år.

Happy Birthday to You!

Logga in

Glömt lösenord

Glömt lösenordet? Inga problem! Fyll i din e-postadress så skickar vi dig en länk där du kan fylla i ett nytt lösenord.

Bli medlem

Fyll i dina uppgifter nedan och klicka sedan på bli medlem. Vi skickar då ett lösenord till din e-postadress.

Medlemskapet är gratis och kan när som helst avslutas.

Varför måste jag fylla i mitt personnummer?

Välkommen till

Birthday.se

För att få ut så mycket som möjligt av
Birthday.se behöver du bli medlem

Då får du tillgång till alla träffar
i sökresultatet och du kan även
skapa påminnelser när
dina vänner fyller år.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

För att få tillgång till vår databas,
krävs ett svenskt medborgarskap.
Därför behöver du fylla i ditt personnummer.

Sökningarna är naturligtvis anonyma.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

Påminnelse sparad

Din påminnelse {NAME} är sparad och påminnelse kommer att skickas till din e-postadress

Välkommen in

Som inloggad medlem har du nu tillgång till samtliga funktioner.

Tips - När du sökt rätt på din vän kan du klicka på länken påminn mig. Då kommer du få påminnelser skickad till din e-post lagom till din vän fyller år.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Välkommen!

Du har blivit medlem, ett mail har skickats till din e-postadress med ett lösenord.

Obs! Har du inte fått något mail inom ett par minuter, Kolla din skräppost/spam. Det finns en möjlighet att det har hamnat där.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Fler träffar

För att se fler än 100 träffar så behöver du logga in!

Bli medlemLogga in