FAQ (vanliga frågor)


Allmän information

Vad har jag för nytta av Birthday.se?
Birthday.se är till för dig som vill hålla koll på, och aldrig glömma, en födelsedag. Vi erbjuder en kombination av faktabaserad information om födelsedagar och namnsdagar, spännande kringtjänster och aktuella presenttips. För dig som besöker oss för första gången kan sökboxen på startsidan vara en bra start. Där hittar du samtliga folkbokförda svenskars födelsedagar och namnsdagar. Om du klickar på påminn mig i sökresultatet ser vi till att du aldrig behöver glömma en födelsedag igen. Vi hoppas att du som användare hittar en bra balans mellan detta och den omtanke som ligger i att uppvakta en god vän med hjälp av Birthday.se.

Medlemskap och påminnelser

Jag kan inte logga in eller har glömt mitt lösenord
Om du inte kan logga in, kontrollera att du matat in rätt e-postadress och lösenord. Har du glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt här >>
Jag har inte fått e-post (t.ex. bli medlem eller påminnelse)
Vanligtvis kommer e-post fram på några sekunder, men ibland kan det ta längre tid. Har man lite otur kan e-post fastna i spam/skräppost-filter. Så har du inte fått e-post efter fem minuter så kontrollera din spam/skräppost-folder.
Jag vill avsluta mitt medlemskap
Det gör du enklast på sidan för att avsluta medlemskap.
Varför behöver man mata in personnummer för att bli medlem?
Det korta och enkla svaret är, att du behöver vara Svensk medborgare för att kunna söka i fullständiga folkbokföringsregistret.
Hur plockar jag bort en påminnelse?
Först behöver du logga in, klicka sen på länken påminnelser i toppen (till vänster om logga ut). Klicka sen in på den påminnelsen du vill ta bort och klicka på länken ta bort.
När jag försöker bli medlem får jag svaret att min mailadress är upptagen?
Oftast beror detta på att man glömt bort att man sedan tidigare skapat ett konto. För att undersöka om så är fallet kan du klicka på "Logga in" och därefter "Glömt lösenord" och förhoppningsvis får du ett nytt lösenord som du kan logga in med. Om du mot förmodan inte får ett nytt lösen vänligen kontakta oss igen så hjälper vi dig att lösa problemet.
Kostar det något och vad innebär ett medlemsskap på Birthday.se?
Att bli medlem på Birthday.se är kostnadsfritt och ger dig en möjlighet att använda vår påminnelsetjänst. Dessutom får du med automatik tillgång till en träfflista om 250 träffar.

Sökmotor och personinformation

Hur ska jag göra för att få ner antalet sökträffar?
Det bästa är att i största möjliga mån förfina sina sökningar. I ett första läge är det bra att använda så få sökparametrar som möjligt. Till exempel endast efternamn och utifrån den träfflistan du får, arbeta dig ner i antalet träffar med hjälp av parametrar som till exempel kön, ålderssegment och ort mm.
Hur gör jag för att få en längre träfflista?
När du blir medlem på Birthday.se (kostnadsfritt) får du med automatik tillgång till en träfflista om 250 träffar.
Det är en person skriven på en adress som inte bor där
Det kan vara en person som är kvarskriven, skrivit sig fel eller av någon annan anledning står skriven där. Kontakta folkbokföringsregistret för mer information.
Lägenhetsnummer, namn eller annan information är fel
Oftast har personen i fråga anmält dessa uppgifter till skatteverket. För att ändra dessa uppgifter, behöver denna person kontakta folkbokföringsregistret igen och rätta uppgifterna.
När försvinner en person från databasen?
Det finns flera anledningar att en person försvinner. Personen i fråga kan ha flyttat utomlands, fått skyddad identitet, dödsfall osv.
Hur ofta uppdateras informationen?
Informationen uppdateras dagligen. Det kan dock ske en fördröjning i uppdateringen av vissa uppgifter eftersom de myndigheter varifrån information inhämtas registrerar sina uppgifter manuellt.
Går det att få sin personliga information bortplockad från Birthday.se?
Tyvärr har vi inte möjlighet att plocka bort, ändra eller lägga till information. Den informationen som visas är offentlig och kommer från olika myndigheters offentliga register. Informationen uppdateras med automatik mot dessa myndighetsregister och kan ej förändras. Med offentliga uppgifter menas att vem som helst kan höra av sig till respektive myndighet och få ut samma information där. Samma informationen som presenteras på Upplysning.se och Birthday.se går att finna på hemsidor eller via telefon/datorer hos lokala kontor hos Skatteverket. Skyddad identitet är den enda möjligheten som finns att dölja sin adress och övriga personuppgifter hos myndigheterna, och således även hos oss, och det får man genom Polismyndigheten. När ett beslut om skyddad identitet tagits döljs uppgifterna automatiskt i vårt system.
Hur gör jag för att ändra felaktiga uppgifter om mig?
Informationen som visas på Birthday.se är en spegel av den information som finns om oss hos våra myndigheter. Vi kan varken ändra, lägga till eller ta bort information, detta måste du själv göra hos berörda myndigeter.
Vilka finns med på Birthday.se?
Samtliga personer i Sverige från 16 år som inte har skyddad identitet.
Hur lång tid tar det innan en person som avlidit ej längre är sökbar?
Det tar vanligtvis ett par veckor från det att personen gått bort fram till denne inte längre är sökbar.
Hur lång tid tar det efter att man flyttat tills det är ändrat på Birthday.se?
Från det att din adressändring gått igenom brukar det inte ta mer än ett par dagar innan den nya adressen är synlig på Birthday.se.

Logga in

Glömt lösenord

Glömt lösenordet? Inga problem! Fyll i din e-postadress så skickar vi dig en länk där du kan fylla i ett nytt lösenord.

Bli medlem

Fyll i dina uppgifter nedan och klicka sedan på bli medlem. Vi skickar då ett lösenord till din e-postadress.

Medlemskapet är gratis och kan när som helst avslutas.

Varför måste jag fylla i mitt personnummer?

Välkommen till

Birthday.se

För att få ut så mycket som möjligt av
Birthday.se behöver du bli medlem

Då får du tillgång till alla träffar
i sökresultatet och du kan även
skapa påminnelser när
dina vänner fyller år.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

För att få tillgång till vår databas,
krävs ett svenskt medborgarskap.
Därför behöver du fylla i ditt personnummer.

Sökningarna är naturligtvis anonyma.

Medlemskapet är gratis
och kan när som helst avslutas.

Påminnelse sparad

Din påminnelse {NAME} är sparad och påminnelse kommer att skickas till din e-postadress

Välkommen in

Som inloggad medlem har du nu tillgång till samtliga funktioner.

Tips - När du sökt rätt på din vän kan du klicka på länken påminn mig. Då kommer du få påminnelser skickad till din e-post lagom till din vän fyller år.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Välkommen!

Du har blivit medlem, ett mail har skickats till din e-postadress med ett lösenord.

Obs! Har du inte fått något mail inom ett par minuter, Kolla din skräppost/spam. Det finns en möjlighet att det har hamnat där.

Vänliga hälsningar
Personalen på Birthday.se

Fler träffar

För att se fler än 100 träffar så behöver du logga in!

Bli medlemLogga in